Faq's Loon Online

Waarom blokkeren providers e-mail van Loon Online?

Wanneer u vanuit Loon Online direct documenten mailt naar werknemers (zoals hun pdf-loonstroken) dan kunnen er problemen optreden als uw mailprovider niet accepteert dat u vanaf een andere (externe) locatie e-mail verstuurt.

Loon Online is voor de meeste providers standaard een externe locatie. Loon Online stelt voor het verzenden van e-mail naar buiten echter geen beperkingen. De beperkingen zitten daarom veelal bij uw e-mailprovider of uw e-mailserver, en de manier waarop alle e-mailservers op het internet controleren of e-mail legitiem is of niet. Gevolg: zonder maatregelen zal e-mail verzonden vanuit Loon Online in de meeste gevallen ergens op het internet worden geblokkeerd. 

Een aantal providers zal mail verstuurd buiten hun netwerk zelfs helemaal blokkeren.

Oplossing nummer 1: Mijn LoonDossier
Verreweg de snelste en makkelijkste oplossing? In plaats van mailen vanuit Loon (Online) gebruik gaan maken van Mijn LoonDossier: https://www.loon.nl/salarissoftware/mijn-loondossier

Met Mijn LoonDossier hoeft u helemaal niet meer vanuit Loon naar uw werknemers te mailen omdat u de loonstroken, jaaropgaven, et cetera eenvoudig op een eigen, beveiligde plek op het web plaatst voor de werknemer.

Bovendien is mailen niet 100% veilig, en niet AVG-proof (tenzij u de mails versleuteld verstuurt). Met Mijn LoonDossier vermijdt u eenvoudig dit soort belemmeringen.
 
Alternatief, buiten Mijn LoonDossier om
Wilt u toch geen gebruik (gaan) maken van Mijn LoonDossier? Dan is er een andere mogelijkheid om het tegenhouden van e-mail vanuit Loon Online door providers op te lossen:
mailen via uw eigen provider of e-mailserver.

In dit uitlegdocument leest u meer over die oplossing via het tabblad LoonMail: https://www.loon.nl/Handleiding/Loon_Online_mailinstructie.pdf

Tip gebruikersnaam en wachtwoord LoonMail

Wilt u inderdaad mailen via uw eigen provider of e-mailserver? Dan hebt in veel gevallen al baat bij de onderstaande tip.

Ga in Loon (Online) naar 'Opties', 'Persoonlijke instellingen', 'LoonMail'. Uw gebruikersnaam en wachtwoord die u in het tabblad 'LoonMail' moet invullen, zijn - heel simpel - precies hetzelfde als op uw smartphone, tablet of computer om de e-mail uit te lezen.

Dus als u die weet / opzoekt, wordt het invullen van het tabblad LoonMail al een stuk makkelijker.

Voorbeeld gebruikersnaam en wachtwoord:

Uw e-mailadres is: info@admkantoorAA.nl. Dit is dan uw gebruikersnaam.

Verder vult u op het tabblad LoonMail het veldje 'Mailserver' in. De optie 'Kies' helpt u daarbij. Raadpleeg eventueel uw provider.

Vink tevens de optie 'Gebruik SSL' aan. Het 'Poortnummer' is standaard 587.

En u vinkt natuurlijk ook aan 'Gebruik LoonMail voor het versturen van e-mails vanuit Loon' (geheel bovenin).