Faq's Loon Online

Problemen met e-mailen vanuit Loon Online?

Wanneer u vanuit Loon Online direct documenten mailt naar werknemers, zoals hun pdf-loonstroken, dan kunnen er problemen optreden als uw mailprovider niet accepteert dat u vanaf een andere (externe) locatie e-mails verstuurt.

Oplossing nummer 1: Mijn LoonDossier
Verreweg de snelste en makkelijkste oplossing? In plaats van mailen vanuit Loon (Online) gebruik gaan maken van Mijn LoonDossier: https://www.loon.nl/salarissoftware/mijn-loondossier

Met Mijn LoonDossier hoeft u helemaal niet meer vanuit Loon naar uw werknemers te mailen omdat u de loonstroken, jaaropgaven, et cetera eenvoudig op een eigen, beveiligde plek op het web plaatst voor de werknemer.

Bovendien is mailen niet 100% veilig, en niet AVG-proof (tenzij u de mails versleuteld verstuurt). Met Mijn LoonDossier vermijdt u eenvoudig dit soort belemmeringen.


Alternatief, buiten Mijn LoonDossier om
Wilt u toch geen gebruik (gaan) maken van Mijn LoonDossier? Dan is er een andere mogelijkheid om het tegenhouden van e-mail vanuit Loon Online door providers op te lossen:
mailen via uw eigen provider of e-mailserver.

In dit uitlegdocument leest u meer over die oplossing via het tabblad LoonMail: https://www.loon.nl/Handleiding/Loon_Online_mailinstructie.pdf

Tip gebruikersnaam en wachtwoord LoonMail
Wilt u inderdaad mailen via uw eigen provider of e-mailserver? Dan hebt in veel gevallen al baat bij de onderstaande tip.

Ga in Loon (Online) naar 'Opties', 'Persoonlijke instellingen', 'LoonMail'. Uw gebruikersnaam en wachtwoord die u in het tabblad 'LoonMail' moet invullen, zijn - heel simpel - precies hetzelfde als op uw smartphone, tablet of computer om de e-mail uit te lezen.

Dus als u die weet / opzoekt, wordt het invullen van het tabblad LoonMail al een stuk makkelijker. In verreweg de meeste gevallen is het zelfs al voldoende om mailen vanuit Loon te realiseren.

Voorbeeld gebruikersnaam en wachtwoord:
Uw e-mailadres is: info@admkantoorAA.nl. Dit is dan uw gebruikersnaam.
Uw wachtwoord voor uw mail luidt: Piet1975#!. Dit is dan uw wachtwoord.

Verder vult u op het tabblad LoonMail het veldje 'Mailserver' in. De optie 'Kies' helpt u daarbij. Raadpleeg eventueel uw provider.

Vink tevens de optie 'Gebruik SSL' aan. Het 'Poortnummer' is standaard 587.

En u vinkt natuurlijk ook aan 'Gebruik LoonMail voor het versturen van e-mails vanuit Loon' (geheel bovenin).