Faq's Loon Online

Problemen met e-mailen vanuit Loon Online?

Wanneer u vanuit Loon Online direct documenten mailt naar werknemers, zoals hun pdf-loonstroken, dan kunnen er problemen optreden als uw mailprovider niet accepteert dat u vanaf een andere (externe) locatie e-mails verstuurt.

Oplossing nummer 1: Mijn LoonDossier
Verreweg de snelste en makkelijkste oplossing? In plaats van mailen vanuit Loon (Online) gebruik gaan maken van Mijn LoonDossier: https://www.loon.nl/salarissoftware/mijn-loondossier

Met Mijn LoonDossier hoeft u helemaal niet meer vanuit Loon naar uw werknemers te mailen omdat u de loonstroken, jaaropgaven, et cetera eenvoudig op een eigen, beveiligde plek op het web plaatst voor de werknemer.

Bovendien is mailen niet 100% veilig, en niet AVG-proof (tenzij u de mails versleuteld verstuurt). Met Mijn LoonDossier vermijdt u eenvoudig dit soort belemmeringen.


Alternatieven, buiten Mijn LoonDossier om
Wilt u toch geen gebruik (gaan) maken van Mijn LoonDossier? Dan zijn er twee mogelijkheden om het tegenhouden van e-mail vanuit Loon Online door providers op te lossen.
 
1) Mailen via uw eigen provider of e-mailserver.
2) Gebruikmaken van de zogeheten 'Loon Online mail relay service'.

In dit uitlegdocument leest u meer over die twee mogelijke oplossingen: https://www.loon.nl/Handleiding/Loon_Online_mailinstructie.pdf