Faq's Loon Online

Bestanden uitwisselen eigen pc en Loon Online?

U kunt bestanden uitwisselen, en pdf- en xls-bestanden lokaal opslaan, en ook op Loon Online. In dit antwoord leest u er meer over.

Uitwisselen bestanden Loon Online en lokale computer
Het is inderdaad handig als u bestanden tussen Loon Online en uw lokale computer kunt uitwisselen. In de praktijk zal het dan bijvoorbeeld gaan om de geëxporteerde Excel-journaalpost, of om SEPA-bestanden die u vanuit Loon Online op uw lokale computer (pc) wilt plaatsen.

Hier vindt u meer info: https://www.loon.nl/loon/Loon_Online_FAQs/Uitwisselen_bestanden_Loon_Online_en_lokale_computer.html

Windows Verkenner Loon Online. Wat is lokaal, wat is Loon Online?
U kunt dus vanuit Loon Online (!) ook de Windows Verkenner openen om er bestanden te bekijken en op te slaan. Dan kan het verwarrend zijn om te onderscheiden wat nu uw eigen pc is (lokaal), en wat de Loon Online-omgeving.

Deze uitleg kan u daarbij helpen: https://www.loon.nl/loon/Loon_Online_FAQs/Windows_Verkenner_Loon_Online-_Wat_is_lokaal,_wat_is_Loon_Online.html

Werken bovenstaande opties niet?
In uitzonderlijke gevallen kan het zijn dat bovenstaande werkwijzen niet goed werken. Dan zijn er nog alternatieven.

Wanneer u een overzicht (als xls-bestand of als pdf-bestand) laat maken in Loon Online, dan kunt u die naar uzelf mailen en daarna op uw eigen pc openen en opslaan. Wanneer u de journaalpost naar .xls wilt opslaan, kies dan eerst voor: 'Naar boekhoudpakket' en selecteer daar de optie: Excel.

Laat in uw Loon Online-omgeving de bestanden (xls-bestand of pdf-bestand) opslaan in deze map: H:\data\[uw klantnummer]\Loon2020.

Daarna kunt u via die map (dit is nog steeds in uw Loon Online-omgeving), het bestand met de rechtermuis aanklikken en kopiëren naar uw 'Documentenmap' op uw eigen pc (hard disk).