Faq's Loon Online

Bestanden uitwisselen eigen pc en Loon Online?

U kunt bestanden uitwisselen tussen Loon Online en uw eigen pc. In de praktijk zal het dan bijvoorbeeld gaan om de geëxporteerde Excel-journaalpost, pdf-overzichten als loonstroken of om SEPA-bestanden die u vanuit Loon Online op uw lokale computer (pc) wilt plaatsen.

Of juist andersom, natuurlijk. Dus van uw lokale pc een bestand plaatsen op Loon Online.

Voorbeeld. Als u via Loon Online een pdf-bestand (overzicht) wilt opslaan op uw pc in de map 'C\Users\Public\Documents' dan ziet dat er zo uit:

Loon salarissoftware Afbeelding:
Afbeelding: Bestanden uitwisselen Loon Online en eigen pc

In ons voorbeeld gaat het dus om de pdf van een SEPA-bestand die we op uw lokale computer willen plaatsen, in de 'Openbare documenten-map' (C\Users\Public\Documents). Na 'Opslaan' is de betreffende pdf op uw lokale computer (pc) geplaatst.

Als we nu in Loon Online via het startscherm klikken op 'Loon Online Documenten' dan wordt Windows Verkenner geopend. We kunnen daarvandaan de betreffende documentenmap openen, en zien dan inderdaad de SEPA-pdf in de map 'C\Users\Public\Documents' van uw lokale pc staan:

Loon salarissoftware Afbeelding:
Afbeelding: Bestanden uitwisselen Loon Online en eigen pc

Kortom, u kunt bestanden vanuit Loon Online op uw lokale computer (pc) plaatsen. Andersom – van uw lokale pc naar Loon Online – kan ook via de Windows Verkenner in Loon Online.

Maar… u moet bij het uitwisselen en plaatsen van bestanden wel goed weten welke schijven en mappen Loon Online betreffen, en welke uw lokale pc. Dat kan zeker in het begin soms wat lastig zijn.

Hier vindt u meer info over 'Wat is Loon Online, en wat is lokaal?': https://www.loon.nl/loon/Loon_Online_FAQs/Windows_Verkenner_Loon_Online-_Wat_is_lokaal,_wat_is_Loon_Online.html

Zes handige tips om snel te zien wat lokaal is wat Loon Online:
https://www.loon.nl/loon/Loon_Online_FAQs/Tips_onderscheid_Loon_Online_en_lokale_schijven_en_mappen.html