Mailen vanuit Loon Online

LoonMail. Oplossing in het kort

Ons advies: gebruik Mijn LoonDossier
Als u tegen problemen aanloopt bij het mailen vanuit Loon Online dan is er een snelle en makkelijke alternatieve route. In plaats van mailen vanuit Loon kunt u namelijk gebruik gaan maken van Mijn LoonDossier. Meer info: https://www.loon.nl/salarissoftware/mijn-loondossier

Toch e-mailen via Loon Online? Stappenplan
Wilt u toch e-mailen via Loon Online? Dan kunt u in verreweg de meeste gevallen al uit de voeten met dit korte en simpele zeven-stappenplan.

1) Vink aan 'Gebruik LoonMail voor het versturen van e-mails vanuit Loon' (bovenin).

2) Vul in de 'Naam afzender'. Dat is de naam van de 'afzender' die de ontvanger van de mail te zien krijgt. Bijvoorbeeld: Administratiekantoor AA, Zwolle.

3) Vul in 'E-mail afzender'. Dit is uw eigen e-mailadres. Bijvoorbeeld: info@admkantoorAA.nl

4) Vul het veldje 'Mailserver' in. De optie 'Kies' helpt u daarbij. Raadpleeg anders uw provider.

5) De gebruikersnaam en het wachtwoord die u in dit tabblad moet invullen, zijn precies hetzelfde als op uw smartphone, tablet of computer om de e-mail uit te lezen.

Voorbeeld gebruikersnaam en wachtwoord
Uw e-mailadres is: info@admkantoorAA.nl. Dit is dan uw gebruikersnaam.
Uw wachtwoord voor uw mail luidt: Piet1975#!. Dit is dan uw wachtwoord.

6) Gebruik als poortnummer '587'. Vul dit getal in als het er nog niet default staat.

7) Als u de vereiste velden hebt ingevuld, kunt u klikken op de knop 'Verzend test-email'. Controleer daarna uw eigen mail: er moet een e-mailtje vanuit Loon staan. Als dat is gelukt, zijn uw e-mailproblemen vanuit Loon voorbij.

E-mailen via Loon Online lukt nog steeds niet?
Als bovenstaand stappenplan niet het gewenste resultaat oplevert, lees dan deze handleiding verder: https://www.loon.nl/Handleiding/Probleemoplossing_LoonMail.pdf