E-mailen vanuit Loon doet het niet?

Beveiligde e-mail? e Ook de optionele velden invullen

Als dat na het bovenstaande stappenplan nog steeds geen e-mails vanuit Loon kunt versturen, dan is uw e-mailprogramma waarschijnlijk beveiligd met een zogeheten sleutel. In dat geval moet Loon nog meer van uw weten, namelijk de gebruikersnaam, het wachtwoord en - in uitzonderlijke gevallen - ook de domeinnaam.

Gebruikersnaam
Dat is normaal gesproken uw standaard e-mailadres. Om daar zeker van te zijn, hebt u de brief nodig die u hierover van uw provider hebt gekregen toen u zich bij hen aanmeldde.

De gebruikersnaam hebt u ingevuld in uw e-mailprogramma zoals Outlook, Thunderbird of Windows Mail.

Wachtwoord

Ook uw wachtwoord vindt u in de betreffende brief van uw provider. En ook uw wachtwoord hebt u vervolgens ingevuld in uw e-mailprogramma.

Domein
Dit veld hoeft u in de meeste gevallen niet in te vullen. Het 'Domein' moet u namelijk alleen invullen als de 'naam' van uw provider niet eindigt op 'nl' of 'com'. Als u een Engelse provider hebt, zal de domeinnaam bijvoorbeeld eindigen op ukmail.co.uk.

U kunt simpel testen of u ook de domeinnaam in moet vullen. Vul eerst de gebruikersnaam en het wachtwoord in, en klik dan op 'Verzend test-email'. Als dat niet werkt, moet u waarschijnlijk eveneens de domeinnaam invullen. Ook die vindt u in de brief van uw provider.