We willen graag gebruikmaken van cookies.

  Cookie-instellingen

5: Loons startpunt 'Loon Vandaag', de eerste strook en samenvatting

5.2 Uw eerste loonstrook

Wij gaan nu eerst de eerste loonstrook maken. Kies vanuit 'Loon Vandaag' eerst voor 'Werknemers' (linksonderin), selecteer de gewenste werknemer, en klik dan op 'Verlonen'. Dan komt u in het scherm voor de salarisberekening. In ons voorbeeld hebben we bij de werknemers gekozen voor werknemer Vader, die dan ook als enige is geselecteerd:

Loon salarissoftware Afbeelding: Verlonen, Gegevens voor verloning

Afbeelding: Verlonen, Gegevens voor verloning

U ziet de diverse salarisgegevens staan.

Aanpasbare en niet aanpasbare velden
De gegevens die u aan kunt passen staan in witte velden, de data die u niet kunt aanpassen in het grijs.

Loondatum (kalendertje)
Hier staat aangegeven op welke datum het loon moet worden berekend. Standaard verschijnt hier de huidige datum, maar het is mogelijk om deze datum zelf in te vullen, of in het veldje (…) de datum te selecteren. Als u werkt met maandlonen en u vult hier zelf bijv. 310724 in, dan zal Loon automatisch de 'Periode' op 7 zetten en de 'Loontitel' op loon juli.

Periode
Het periodenummer wordt automatisch ingevuld op grond van de loondatum: bij weken het weeknummer, bij maandlonen het maandnummer, enzovoort. Het is echter mogelijk om deze datum zelf aan te passen. Als u werkt met maandlonen en u vult hier zelf bijv. 08 in, dan zal Loon automatisch de 'Loondatum' op 310824 zetten en de 'Loontitel' op loon augustus.

Loontitel
Deze regel wordt op de loonstrook afgedrukt. Het programma suggereert hier een tekst op grond van de ingevulde loonperiode, maar u kunt er ook iets anders invullen.

Bedrag
Het 'Bedrag' is het standaard loon dat u bij deze werknemer in de wizard (of op het tabblad 2, 'Loon') hebt ingevoerd.

'Verloon'
Met 'Verloon' start u de berekening van het loon van deze werknemer (A. Vader):

Loon salarissoftware Afbeelding: Loonberekening
Afbeelding: Loonberekening

Het berekende loon kunt u met 'OK' opslaan, of eerst via het printer-icoon afdrukken. Met 'Annuleer' slaat u het loon niet op.