We willen graag gebruikmaken van cookies.

  Cookie-instellingen

2: De Welkomst-wizard

2.1 Welkom. Uw klantgegevens

U bent een nieuwe gebruiker van Loon (Loon Op Proef). In het eerste scherm vult u uw klantgegevens in bij Loon Salarissoftware.g1

 U kunt deze gegevens later altijd nog wijzigen:

Loon salarissoftware Afbeelding: Welkomstwizard,

Afbeelding: Welkomstwizard, Uw klantgegevens

Uw klantgegevens = werkgever gegevens?
 Uw klantgegevens in dit venster zijn niet altijd hetzelfde als de werkgevergegevens. Als u een 'normale' werkgever bent, dan zullen uw klantgegevens en uw werkgevergegevens (die u later invult) hetzelfde zijn.

Administratiekantoren
Wanneer u echter een administratiekantoor hebt dan bent u de Loon Salarissoftware-klant, maar niet de werkgever. De werkgevers zijn namelijk de cliënten van uw kantoor.

Scheiding is voor de Aangifte loonheffingen
De scheiding tussen 'klant' en werkgever is noodzakelijk voor onder meer de Aangifte loonheffingen bij de Belastingdienst. Zij willen logischerwijze weten wie de aangifte verzorgt en vóór wie de aangifte plaatsvindt.

Loonheffingennummer
Het Loonheffingennummer moet bekend zijn via de fiscus, en bestaat uit totaal 12 posities, waarvan de laatste drie beginnen met een L, gevolgd door twee cijfers (meestal 01 of 02). Het nummer vindt u in al uw correspondentie met de Belastingdienst.

Loon controleert het nummer op bestaanbaarheid. Het nummer is van belang voor
- natuurlijk - de periodieke Aangifte loonheffingen.

Als u een administratiekantoor zonder personeel hebt, en geen loonheffingennummer, gebruik dan uw Burgerservicenummer met de toevoeging L01. Als u een 'echte' starter bent, en nog geen loonheffingennummer hebt, laat dit veld dan leeg en vul het later alsnog in bij 'Extra', 'Uw klantgegevens'.

Naam en telefoonnummer contactpersoon
Dit zijn verplichte velden. Voor de Aangifte loonheffingen wil de fiscus namelijk weten met wie zij contact op moeten nemen als er vragen zijn.

Aansluitnummer inzender voor de pensioenverzekeraar
In een aantal sectoren wil Loon het aansluitnummer van de inzender weten. Die kunt u invullen ná de wizard(s) via de menu-opties 'Extra' (bovenin). 'Uw klantgegevens'.

Maar dat is dus niet voor alle pensioenverzekeraars nodig. De meeste pensioen-verzekeraars willen alleen het aansluitnummer van de werkgever weten. Als u een administratiekantoor hebt, zal het inzendnummer veelal afwijken van het aansluitnummer.

Klantnummer
De Loon Salarissoftware-klanten kunnen in dit tabblad hun klantnummer ingeven. Deze staat o.a. op het Loon Portaal, onder 'Abonnement', 'Factuur'.

Klik op 'Verder'.