We willen graag gebruikmaken van cookies.

  Cookie-instellingen

Uniforme Pensioenaangifte (UPA) Appel Pensioenuitvoering

Welke gegevens zijn nodig voor UPA Appel Pensioenuitvoering?

Vanuit Loon kunt u voor de 15 Slagersbedrijven, 41 Groothandel bandenbranche, 48 Betonproduktenindustrie  en 50 Graanindustrie (Molenaars) een bericht Uniforme Pensioenaangifte (UPA) insturen naar Appel Pensioenuitvoering (voorheen AGH). In deze handleiding geven wij u meer informatie over welke gegevens u in Loon dient in te geven, en waar.

Voor het insturen van een UPA-bericht naar Appel Pensioenuitvoering hebt u de UPA-gebruikersnaam (= leveranciersnummer) en het UPA-wachtwoord nodig. De benodigde 'startgegevens' (!) ontvangt u als werkgever of administratiekantoor voor de Kappers via één brief.  Voor de Slagers ontvangt u de UPA-gebruikersnaam (= leveranciersnummer) en het UPA-wachtwoord direct, maar via twee separate brieven.

Let bij de brief/brieven goed op de volgende punten:

Slagers en Graanindustrie
Voor de Slagers en de Graanindustrie staat in de ene brief normaliter reeds direct uw UPA-gebruikersnaam vermeld, en in tweede brief uw UPA-wachtwoord. Ter check: als in de gebruikersnaam-brief van het Slagers/Molenaars-pensioenfonds  'jouw gebruikersnaam' met een P begint, dan is dat inderdaad al de UPA-gebruikersnaam. In de wachtwoord-brief staat dan het UPA-wachtwoord.

Die UPA-gebruikersnaam en dat UPA-wachtwoord vult u direct in via Loon, op tabblad 9 'Pensioen' bij de werkgever.

Werkte u nog niet eerder met Loon Salarissoftware?
Werkte u nog niet eerder met Loon Salarissoftware, maar met een ander pakket? Dan geldt het volgende: als u voor de eerste keer via Loon voor een werkgever de pensioenaangifte gaat indienen, dient u eerst op het werkgeversportaal van Appel Pensioenuitvoering (of het betreffende pensioenfonds) aan te geven dat u gaat aanleveren via Loon Salarissoftware.