We willen graag gebruikmaken van cookies.

  Cookie-instellingen

LPG sector Bouw via APG

Welke 'Bouw-codes' voer ik in?

Er ontstaat nogal eens verwarring over de drie soorten 'Bouw-codes' die u tegenkomt in Loon. De drie soorten 'Bouw-codes' zijn:

1) CBS codes cao. Die staan bij de Werkgever op tabblad 4, en bij de werknemer op het tabblad 'Personalia', 'Functie'. Dit zijn de cao-codes voor het CBS. Die hebben geen enkele invloed op de LPG. U hoeft de velden dan ook niet in te vullen (mag wel).

2) Code Beroep. Via de werknemer, tabblad '5 Opgaven'. Dat veld  moet u wél invullen voor APG. Klik op de knop 'Codes beroep' en vul het betreffende nummer van het beroep in:

Alternatief: als u op het tabblad 'Personalia', 'Functie' zelf al een bestaande functie hebt ingevuld, neemt Loon die automatisch over als Code beroep in de LPG. U hoeft dan geen Code beroep meer in te vullen. Let op: de beschrijving moet dan wel precies hetzelfde zijn als bij de codes beroep. Dus bijvoorbeeld 'Straatmaker I' en niet 'Stratenmaker'.

3) Code 0001. Dat is een code waar APG soms ook aan refereert. Het betreft een code die u nergens in kunt vullen. Loon vult die code namelijk automatisch in aan de hand van de gekozen risicogroep 'Bouw'. Daar hoeft u dus niets zelf aan te doen.