We willen graag gebruikmaken van cookies.

  Cookie-instellingen

E-mailen vanuit Loon. Uitleg en probleemoplossing

Toch e-mailen via Loon? Scherm ‘LoonMail’ invullen

Wilt u binnen Loon toch gebruik maken van mail, dan hebben we een formulier gemaakt waarin u uw mailbox-gegevens kunt invullen om zo de loonstroken te versturen.

NB De verantwoordelijkheid voor de werking hiervan ligt bij u en de provider van de mailbox. In dit document vindt u onzerzijds wat tips en trucs om dit (weer) werkend te krijgen. Maar nogmaals: e-mailen vanuit Loon wordt uitgefaseerd.

De instellingen voor Loon mail vindt u onder Extra, Persoonlijke instellingen en dan de tab LoonMail:

Loon salarissoftware Afbeelding: Extra, Persoonlijke instellingen, LoonMail
Afbeelding: Extra, Persoonlijke instellingen, LoonMail

Gebruik LoonMail
Vink in dit scherm aan 'Gebruik LoonMail voor het versturen van e-mails vanuit Loon' (bovenin).

E-mail afzender
Vul in 'E-mail afzender'. Dit is uw eigen e-mailadres. Bijvoorbeeld: info@admkantoorAA.nl

Mailserver
Voor het invullen van de Mailserveris het belangrijk om te weten waar uw mailbox vandaan komt. Vaak wordt dit verward met de aanbieder van de internetverbinding. Als u bijvoorbeeld internet heeft van Ziggo, maar een mailadres bij Google, dan moet de mailserver van Google ingevuld worden. De mailserver van Ziggo zal de verzending niet toestaan. Wilt u weten welke server voor úw mailbox bestemd is, stel die vraag dan via een zoekmachine.

Achterhalen juiste server
Er is vaak ook een portaal met informatie waar u met uw gegevens kunt inloggen en waar u de server kunt achterhalen. Kunt u die gegevens niet vinden, dan kunt u contact opnemen met de aanbieder van uw mailbox.

Info poortnummer
Daar waar u de juiste server vindt om mail te versturen (de uitgaande mailserver) is meestal ook de andere informatie te vinden, zoals het poortnummer of het gebruik van SSL. Als poortnummer wordt vaak 587 of 465 gebruikt. NB Poort 25 wordt niet meer gebruikt. Het is tegenwoordig gebruikelijk om het veilige SSL protocol te gebruiken. Mocht u wel de mailserver kunnen vinden, maar de andere informatie niet, dan is uw mailbox provider de aangewezen plek om deze informatie vandaan te halen.

Tip! Info via uw smartphone
Als u de mailbox ingesteld heeft staan op bijvoorbeeld uw smartphone, tablet of in uw outlook, dan vindt u daar ook de juiste informatie.

Gebruikersnaam en wachtwoord
Aangezien het verzoek om te mailen vanuit ons datacenter komt, zult u te allen tijde gebruikersnaam en wachtwoord moeten invullen dat bij uw mailbox hoort.

Domein
Het veld ‘Domein’ moet u altijd leeg houden.

Kopie
In ‘Kopie’ naar kunt u een mailadres zetten waar u een kopie van de verstuurde mail wilt ontvangen (via CC of BCC). Dit staat los van alle andere instellingen.