We willen graag gebruikmaken van cookies.

  Cookie-instellingen

RDP-methode. Bestanden uitwisselen Loon Portaal en uw apparaat

Bestanden uitwisselen eigen pc (Windows) en Loon Portaal? RDP-methode

U kunt bestanden uitwisselen tussen Loon Portaal en uw eigen pc (Windows) als u met de RDP-methode werkt. In de praktijk zal het dan bijvoorbeeld gaan om de geëxporteerde Excel-journaalpost, pdf-overzichten als loonstroken of om SEPA-bestanden die u vanuit Loon Portaal op uw lokale computer (pc) wilt plaatsen.

Of juist andersom, natuurlijk. Dus van uw lokale pc een bestand plaatsen op Loon Portaal.

Voorbeeld. Als u via Loon Portaal een pdf-bestand (overzicht) wilt opslaan op uw pc in de map 'C\Users\Public\Documents' dan ziet dat er zo uit (waarbij C vermeld staat als C op [uw computernaam]):

Loon salarissoftware Afbeelding: Bestanden uitwisselen Loon Portaal en eigen pc
Afbeelding: Bestanden uitwisselen Loon Portaal en eigen pc

In ons voorbeeld gaat het dus om de pdf van een SEPA-bestand die we op uw lokale computer willen plaatsen, in de 'Openbare documenten-map' (C\Users\Public\Documents). Na 'Opslaan' is de betreffende pdf op uw lokale computer (pc) geplaatst.

Als we nu in Loon Portaal via het startscherm klikken op 'Mijn Loon Online Documenten' dan wordt Windows Verkenner geopend. We kunnen daarvandaan de betreffende documentenmap openen, en zien dan inderdaad de SEPA-pdf in de map 'C\Users\Public\Documents' van uw lokale pc staan:

Loon salarissoftware Afbeelding: Bestanden uitwisselen Loon Portaal en eigen pc
Afbeelding: Bestanden uitwisselen Loon Portaal en eigen pc

Kortom, u kunt bestanden vanuit Loon Portaal op uw lokale computer (pc) plaatsen. Andersom – van uw lokale pc naar Loon Portaal – kan ook via de Windows Verkenner in Loon Portaal.