We willen graag gebruikmaken van cookies.

  Cookie-instellingen

Toestemming inzien administratie 1 werkgever door Loon

Gegevens werkgever naar Loon Kenniscentrum. Hoe zit het met de AVG?

• In het kader van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) is er reeds sinds juli 2018 een mogelijkheid voor de Loon-klanten. U kunt – zoals bovenstaand uitgelegd – via Loon Portaal toestemming geven de gegevens van slechts één werkgever klaar te zetten voor het Kenniscentrum van Loon Salarissoftware.

Als u een administratiekantoor hebt met bijvoorbeeld 30 salarisklanten dan blijven met deze optie 29 werkgevers geheel buiten beeld voor ons Kenniscentrum. U geeft ons immer alleen toestemming om de gegevens in te zien van die ene werkgever waar u een vraag over hebt. Deze optie is in het kader van de AVG geen voorschrift maar wel zo netjes en correct.

• Wat er bij de toestemming 'technisch' gebeurt, is dat we via Loon Portaal een kopie maken van het administratie-deel (de werkgever) waar u toestemming tot inzage voor hebt gegeven. Die kopie zetten wij beveiligd in onze eigen server-omgeving.

In die kopie bekijken we vervolgens uw casus en de data. Zo kunnen we u daarna heel gericht antwoord geven op uw vragen inzake de betreffende werkgever.

• De kopie van het administratie-deel (de werkgever) waar u ons toestemming tot inzage voor hebt gegeven, wordt door Loon Salarissoftware B.V. zeven dagennadat ze door ons voor het laatst gebruikt is, automatisch en definitief verwijderd. Dat gebeurt via een nachtelijk script. Zo blijven er geen gegevens van u onnodig bij Loon Salarissoftware B.V. bewaard.

• Na het geven van uw toestemming tot een kopie van uw administratie wordt er een unieke code gegenereerd (de toestemmingscode) die het Kenniscentrum van Loon toegang geeft tot de door u gekozen werkgever(s). Zonder deze code kan het Kenniscentrum uw administratie(s) niet kopiëren of inzien. Deze code is tot en met zeven dagen na de gegeven toestemming geldig.

• Er is een zogeheten dubbele authenticator (ook wel MFA of 2FA genoemd) beschikbaar voor het Loon Portaal. Dat raden we zeker aan want het is een stuk veiliger, en anno nu heel gebruikelijk.

• De kopie van het administratie-deel wordt beveiligd als we die op onze servers (buiten het Loon Portaal) plaatsen. Dit betekent dat als er - in het zeer onwaarschijnlijke geval - tijdens de kopieerslag via het web wordt 'ingebroken' door een derde partij, er geen leesbare data is (encrypted).