UPA PGGM. Voorbereiden en inzenden

Stap 5. Haal het retourbericht op

Direct nadat u de UPA hebt ingestuurd, dient u het zogeheten 'retourbericht' van PGGM op te halen. Dat doet u eveneens via deze weg: Overzichten, Periodieke opgaven, PGGM UPA (Zorg en Welzijn). Of start de betreffende 'Taak' in Loon vandaag.

U klikt daar op 'Retourbericht':

Loon salarissoftware Afbeelding: Pensioenaangifte
UPA PGGM, Retourbericht

Afbeelding: Pensioenaangifte UPA PGGM, Retourbericht

Retourbericht belandt in Postbus
Nadat u op 'Retourbericht hebt geklikt, belandt het retourbericht vanzelf in uw 'Postbus'. Daar komt u in Loon via 'Postbus', en dan de optie 'Overzicht pensioenaangiften', 'PGGM (Zorg en Welzijn)':

Loon salarissoftware Afbeelding: Postbus, Overzicht pensioenaangiften,
PGGM
Afbeelding: Postbus, Overzicht pensioenaangiften, PGGM

Als het goed is, staat er in het opgehaalde retourbericht een melding als deze: 'De data in het bestand is volledig verwerkbaar':

Loon salarissoftware Afbeelding: Postbus, Overzicht
pensioenaangiften, PGGM. Retourbericht opgehaald Afbeelding: Postbus, Overzicht pensioenaangiften, PGGM. Retourbericht opgehaald

Daarmee is de UPA-inzending voor deze periode volledig afgerond!

In uitzonderlijke gevallen is de aangifte technisch niet verwerkbaar. Dan verschijnt daarover in het responsebericht een melding.


Als het retourbericht nog niet door u is opgehaald
We raden u dus aan het retourbericht direct na het inzenden van de UPA op te halen. Stel, u hebt dat toch nog niet gedaan. Dan zal in 'Postbus' een bericht als deze staan over de ingestuurde UPA:

Loon salarissoftware Afbeelding: Postbus, Overzicht
pensioenaangiften, PGGM. Retourbericht nog niet opgehaald
Afbeelding: Postbus, Overzicht pensioenaangiften, PGGM. Retourbericht nog niet opgehaald

Als u nu alsnog het retourbericht voor deze UPA-inzending ophaalt, zal bovenstaand bericht uit uw Postbus verdwijnen. Die wordt dan vanzelf vervangen door het bericht met o.a. de tekst: 'De data in het bestand is volledig verwerkbaar'.