Snel aan de slag met Loon 2019

2: Installatie van Loon

Als u Loon salarissoftware hebt aangeschaft (of eerst gratis probeert), moet het programma natuurlijk eerst op uw pc geïnstalleerd worden. U vindt de download voor Loon 2019 hier:
https://mijn.loon.nl/updates.aspx

NB Loon werkt niet meer samen met Windows XP, en Windows Vista. Maar die worden anno 2019 dan ook nauwelijks meer gebruikt.

Nadat u op die pagina voor 'Uitvoeren' hebt gekozen, start de installatie van het pakket. Volg de stappen en de logica. U doorloopt de installatie het snelst en makkelijkst als u bij ieder schermpje op 'Verder' klikt. Bij eventuele meldingen over ‘Onbekende uitgever’ kiest u voor ‘OK’, of ‘Toch uitvoeren’ (Windows 8).

De installatie van de programmatuur zal enige minuten duren. Na de installatie start u Loon 2019 op via Windows' 'Start-vlaggetje', ‘Alle programma’s’ en dan 'Loon 2019'.

Loon .Net
Loon 2019 werkt onder .Net (spreek uit: dotNet). Daarmee zijn we klaar voor de toekomst. Werkte u nog nooit eerder met Loon, en start u er per 2019 mee? Dan bestaat er een kleine kans dat u eerst Microsoft .Net Framework 3.5 moet installeren. Loon zal u dat dan bij de installatie melden. U kunt in dat geval Microsoft .Net Framework 3.5 alsnog hier downloaden:
http://www.microsoft.com/nl-nl/download/details.aspx?id=21