Pensioenaangifte Syntrus Achmea tot en met 2017

Overzichten op pensioenaangifte.nl van Syntrus Achmea

Na uw pensioenaangiften, kunt u op de site https://www.pensioenaangifte.nl/ diverse data oproepen via 'Mijn pensioenaangifte':

Afbeelding: Mijn Pensioenaangifte

Terugkoppelingen
Zoals gezegd: van iedere pensioenaangifte krijgt u een terugkoppeling. Als de pensioenaangifte niet juist of onvolledig is, volgt er een bevinding. U corrigeert de bevindingen in uw salarisadministratie (Loon) en stuurt de pensioenaangifte opnieuw in. Na correctie wordt een bevinding binnen 24 uur uit het overzicht verwijderd:
Afbeelding: Mijn Pensioenaangifte, Terugkoppelingen

Als u op 'Download' klikt, kunt u de bevinding als een XLS-bestand (Excel) opslaan en openen. Dan vindt u bij 'Foutmelding' wat er loos is, zoals de onderstaande over een werknemer die blijkbaar niet meer in dienst is:

Loon salarissoftware  Afbeelding:
Mijn Pensioenaangifte, Foutmelding (Excel)  Afbeelding: Mijn Pensioenaangifte, Foutmelding (Excel)

Waarschuwingen
In uw terugkoppelingoverzicht ontvangt u twee soorten meldingen: bevindingen en waarschuwingen. Waarschuwingen gaan over verschillen tussen de pensioenaangifte vanuit uw salarisadministratie en de administratie van Syntrus Achmea. Waarschuwingen treden alleen op als u eerder op een andere manier dan via Pensioenaangifte uw loon- en dienstverbandengegevens doorgaf.

Verschillen moeten binnen twee weken worden opgelost. Een correctie van de verschillen geeft u aan Syntrus Achmea door via een nieuwe pensioenaangifte of een melding dienstverband via uw vroegere manier van aanleveren, zoals www.pensioenaanlevering.nl. Geeft u geen correctie door, dan doet Syntrus Achmea een aanname.

Welke verschillen leiden tot een waarschuwing?
Deze vier verschillen tussen uw pensioenaangifte en de SA-administratie leiden tot een waarschuwing:

1. U hebt pensioenaangifte gedaan voor een inkomstenverhouding (werknemer) waarvan de begindatum (datum in dienst) in een eerder tijdvak ligt. Maar de inkomstenverhouding is nog niet bij Syntrus Achmea bekend.

2. In de SA-administratie is een inkomstenverhouding nog actief. Maar u hebt geen pensioenaangifte gedaan voor de inkomstenverhouding.

3. De begindatum van een inkomstenverhouding in uw pensioenaangifte is ongelijk aan de begindatum in onze administratie.

4. De einddatum van een inkomstenverhouding in uw pensioenaangifte is ongelijk aan de einddatum in onze administratie.

Het hangt van het soort verschil en waarschuwing af welke actie SA van u verwacht. U vindt u op de webpagina pensioenaangifte.nl onder 'Waarschuwingen' welke waarschuwingen u krijgt bij welke soort verschillen, wat de aannames van SA zijn bij niet-opgeloste verschillen en hoe u deze verschillen kunt oplossen.

'Mijn pensioenaangiftes'
Bij 'Mijn pensioenaangiftes' vindt u al uw pensioenaangiftes tot nu toe in een aanleverhistorie:


Afbeelding: Mijn Pensioenaangiftes

U kunt hier ook uw machtigingen beheren als u een administratiekantoor hebt. Hier ziet u voor welke loonheffingennummers u gemachtigd bent om gegevens in te zien:


Afbeelding: Mijn Pensioenaangifte, Machtigingen