Pensioenaangifte Syntrus Achmea tot en met 2017

Over de pensioenaangifte bij Syntrus Achmea

Pensioenaangifte is de manier van aanleveren van pensioengegevens, speciaal voor werkgevers die een pensioenvoorziening ondergebracht hebben bij Syntrus Achmea. Het aanleveren van pensioengegevens is – sinds 2012 - door Pensioenaangifte sterk vereenvoudigd.

Doe pensioenaangifte met één druk op de knop
Via het salarispakket (in uw geval Loon) is Pensioenaangifte gekoppeld aan uw salarisadministratie. Hierdoor worden wijzigingen in uw salarisadministratie ook doorgevoerd in uw pensioenaangifte. Zo verstuurt u de pensioenaangifte met één druk op de knop. U hoeft dus geen extra handelingen uit te voeren of extra formulieren in te vullen.

Actuele en betrouwbare gegevens
Net als bij de loonaangifte, wordt ook uw pensioenaangifte maandelijks of vierwekelijks ingediend. Gegevens als personeelswisselingen worden zo meteen doorgegeven. Door de directe koppeling met de salarisadministratie en de verschillende controlemomenten, zijn de gegevens altijd actueel en betrouwbaar. Zo is de kans op fouten in de aangifte en de facturering klein.

Alle aangiftes op een rij
Wanneer u via Loon uw pensioenaangifte doet, kunt u op de site https://www.pensioenaangifte.nl/ de status van de aangifte zien bij 'Mijn pensioenaangifte'. Hier vindt u onder andere al uw pensioenaangiftes tot nu toe in een aanleverhistorie.

Eén aanlevermethode
Pensioenaangifte standaardiseert het aanleveren van de pensioengegevens. Hierdoor werkt u uiteindelijk met één aanlevermethode.