Mailen vanuit Loon Online

1) Mailen via uw eigen provider of e-mailserver

Bij deze eerste oplossing is een voordeel dat de verstuurde mails ook in de map van de gebruikte email user staan. De methode is echter wel wat omslachtiger dan methode 2).

Voor deze oplossing 1) kiest u in Loon voor 'Opties', en dan 'Persoonlijke instellingen'. Daar vult u een aantal velden in. Onderstaand per onderdeel meer info.

Gebruik LoonMail...
Vink deze optie aan als u problemen ondervindt met het e-mailen vanuit Loon Online. In uw geval is dat waarschijnlijk zo (anders las u deze uitleg niet).

• Naam afzender

Dat is de naam van de 'afzender' die de ontvanger van de mail te zien krijgt. Bijvoorbeeld: Administratiekantoor AA, Zwolle.

• E-mail afzender
Dit is uw eigen e-mailadres. Bijvoorbeeld: info@admkantoorAA.nl

Mailserver
Bij het instellen van uw e-mail programma, moet u een zogeheten SMTP-(mail)server instellen. Dit is nodig voor het versturen van e-mail. Wij kunnen helaas het instellen van een SMTP-server niet standaard voor u regelen want die instelling verschilt per internet-provider.

We kunnen u echter wel al flink op weg helpen want de belangrijkste internet-providers ziet u staan onder 'Kies'. Als u uw internet-provider kiest, wordt vanzelf de juiste naam van de SMTP-server voor u ingevuld in het veldje 'Mailserver'.

Komt u er niet uit, of zit uw provider er niet tussen, dan kunt u deze webpagina raadplegen, met internet-providernamen en hun bijbehorende SMTP-server: https://www.provalue.nl/helpdesk/overzicht-mailservers/

Poortnummer
Als u bij de 'Mailserver' via 'Kies' de internet-provider hebt aangegeven dan wordt het veld 'Poortnummer' automatisch gevuld.

Als u uw internet-provider niet hebt aangegeven via de optie 'Kies', maar handmatig hebt ingevoerd, dan moet u ook zelf het 'Poortnummer' invullen.

Gebruik SSL
Als u bij de 'Mailserver' via 'Kies' de internet-provider hebt aangegeven dan wordt het aanvinkveld 'Gebruik SSL' automatisch geactiveerd.

Als u uw internet-provider niet hebt aangegeven via de optie 'Kies', maar handmatig hebt ingevoerd, dan moet u ook zelf het aanvinkveld 'Gebruik SSL' activeren.

Let op: eigen server? Als u een eigen server hebt, dan staat uw provider uiteraard niet in het lijstje bij 'Kies'. Neem in dat geval contact op met de mailserverbeheerder van uw bedrijf.

Gebruikersnaam
Dat is normaal gesproken uw standaard e-mailadres. Om daar zeker van te zijn, hebt u de brief nodig die u hierover van uw provider hebt gekregen toen u zich bij hen aanmeldde.

De gebruikersnaam hebt u ingevuld in uw e-mailprogramma zoals Outlook, Thunderbird of Windows Mail.

Wachtwoord
Ook uw wachtwoord vindt u in de betreffende brief van uw provider. En ook uw wachtwoord hebt u vervolgens ingevuld in uw e-mailprogramma.

Als u zelf de gebruikersnaam of het wachtwoord niet meer weet of kunt terugvinden, dient uw netwerkbeheerder deze nogmaals aan u te verstrekken. Uw provider of mailserver herkent daarna dat u geautoriseerd bent en zal in de meeste gevallen toch uw e-mails via Loon Online accepteren.

Domein
Dit veld hoeft u in de meeste gevallen niet in te vullen. Het 'Domein' moet u namelijk alleen invullen als de 'naam' van uw provider niet eindigt op 'nl' of 'com'. Als u een Engelse provider hebt, zal de domeinnaam bijvoorbeeld eindigen op ukmail.co.uk.

U kunt simpel testen of u ook de domeinnaam in moet vullen. Vul eerst de gebruikersnaam en het wachtwoord in, en klik dan op 'Verzend test-email'. Als dat niet werkt, moet u waarschijnlijk eveneens de domeinnaam invullen. Ook die vindt u in de brief van uw provider.

Kopie naar
Hier kunt u het e-mailadres ingeven dat via een CC of BCC een kopie krijgt van de e-mails die u via LoonMail verstuurt. Meestal zal dat uw eigen e-mailadres zijn.

Al met al ziet het scherm 'LoonMail' er bij oplossing 1) zo uit:


Afbeelding: Oplossing 1. LoonMail